ریزش مو یکی از مشکلات شایعی است که در زمان های مختلف افراد با آن مواجه بوده اند. این مشکل هم در خانم ها و هم در آقایان وجود دارد. ریزش مو که در اصطلاح علمی به آن آلوپسی گفته می شود زمانی اتفاق می افتد که که شرایط مختلفی، چرخه رشد طبیعی مو را دچار اختلال کند. در حالت طبیعی ممکن است روزانه حدود 100 تار مو از بین برود. اگر بیش از این تعداد باشد غیر طبیعی است و باید به فکر چاره بود. به بیان ساده تر در این حالت تعداد موهایی که فرد از دست می دهد بیشتر از مقداری است که بدن توانایی تولید دارد. از طرفی بیشتر افراد از روش های درمانی به شیوه جراحی ترس دارند و تمایل چندانی برای انجام این روش ها ندارند. ما در این مقاله قصد داریم روش های غیر جراحی درمان ریزش مو را به شما معرفی کنیم.
اگر شما نیز به هر دلیلی دچار مشکل ریزش مو شده اید و از درمان با جراحی نیز ترس دارید، کلینیک زیبایی دکتر امانی در رشت آماده خدمت رسانی به شما برای درمان مشکلات پوستی و انجام جراحی زیبایی است. برای اینکه با خدمات این کلینیک زیبایی در زمینه درمان کردن ریزش مو آشنا شوید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
علت ها و دلایل ریزش مو چیست؟
عوامل مختلفی می تواند موجب ریزش مو شود که در ادامه برخی از مهم ترین این عوامل را ذکر می کنیم:
1. وراثت یا سابقه خانوادگی
یکی از رایج ترین علت های ریزش مو در زنان و مردان مسئله وراثت یا ارثی بودن است. این موضوع با عناوین “طاسی با الگوی ریزش مردانه” و “طاسی با الگوی ریزش زنانه” شناخته می شود. در این حالت وراثت تعیین کننده این موضوع است که ریزش مو از چه سنی آغاز شود. همچنین اینکه مقدار و میزان ریزش مو نیز چقدر است توسط وراثت مشخص می شود. در ریزش موی ارثی، موها نازک شده و طول عمر مو کاهش پیدا می کند. روش های مختلفی برای بهبود ریزش مو ارثی وجود دارد که در ادامه بیان خواهد شد.
2. تغییر در هورمون های بدن
همان طور که می دانید همواره هورمون های بدن در حال تغییر هستند. این تغییرات هورمونی و تعادل نداشتن آن ها می تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله ریزش مو موقت شود. این تغییرات هورمونی می تواند در شرایطی مانند: بارداری، زایمان، شروع دوران یائسگی و … رخ دهد. تمامی شرایط گفته شده می تواند به راحتی روی تعادل هورمون ها تاثیر بگذارد. از طرف دیگر میزان هورمون های بدن توسط غده ای به نام تیروئید تعیین می شود. در نتیجه وجود مشکلاتی در غده تیروئید نیز می تواند زمینه ساز ریزش مو شود.
3. ایجاد عفونت بر روی پوست سر
ایجاد عفونت بر روی پوست سر یکی دیگر از عوامل شایع در ریزش مو است. یکی از رایج ترین این عفونت ها، از نوع عفونت قارچی پوست سر است که می تواند با حمله کردن به مو و پوست سر شما، باعث ریزش تکه ای یا ریزش موی کلی شود. این عفونت ها در بسیاری از موارد قابل درمان هستند. نکته قابل توجه در مورد این عفونت ها این است که پس از درمان عفونت، امکان رشد مجدد موهای از دست رفته وجود دارد.
4. ریزش مو در اثر استرس
یکی از مشکلات شایعی که می تواند در اثر داشتن استرس برای فرد ایجاد شود، ریزش موها است. شما نیز اگر جزو آن دسته از افراد هستید که در زندگی خود استرس زیادی را تجربه می کنید، باید نگران سلامت موهای خود نیز باشید. وجود استرس شکنندگی موها را افزایش می دهد. همچنین فعالیت فولیکول های مو که مسئول ساخت مجدد تار موها هستند را دچار اختلال می کند. پی باید سعی کنید که استرس زندگی خود را کنترل کنید. البته باید گفت این ریزش مو معمولا دائمی نیست و با از بین رفتن یا کاهش استرس امکان رشد مجدد موها وجود دارد.
علائم ریزش مو چه چیزهایی است؟
ریزش مو معمولا با علائم زیر نمایان می شود:
- نازک شدن موهای بالای سر به مرور زمان؛
- وجود پوسته در بخشی یا در تمام پوست سر؛
- ریزش مو به صورت سکه ای یا طاسی تکه تکه موها؛
- ریزش موهای سر به طور ناگهانی؛
- ریزش تمام موهای بدن.
روش های درمان ریزش موهای سر
روش های درمانی متعددی برای حل این مشکل وجود دارد که به کارگیری هر کدام از این روش ها بستگی به میزان و وسعت ریزش مو دارد. در برخی از موارد ممکن است میزان ریزش مو به حدی نباشد که نیاز به درمان های پزشکی و کلینیکی داشته باشد. در این صورت می توان از درمان های خانگی مانند: درمان با حنا، درمان با آب پیاز، درمان با چای سبز و … استفاده کرد.
اما در مواردی که ریزش مو شدید باشد باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد. در این زمان معمولا پزشک دو راه کلی را پیش روی بیمار قرار می دهد. یکی از این راه ها استفاده از جراحی و دیگری استفاده از روش های غیر جراحی است.
بهترین روش های غیر جراحی درمان ریزش مو
از معروف ترین و بهترین روش های غیر جراحی برای درمان این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. درمان ریزش مو با مزوتراپی
با استفاده از روش درمانی مزوتراپی مو می توان به راحتی، با سرعت، بدون نیاز به جراحی، بدون در و بدون عوارض است. با استفاده از این روش می توان ریزش مو را درمان کرد و باعث رشد مجدد مو شد. این روش برای افرادی مناسب است که:
- دچار ریزش شدید مو شده اند،
- تار موهای آن ها نازک شده است،
- به داروهای ضد ریزش مو حساسیت دارند
- و دچار آلرژی هی شدید پوستی هستند.
قبل از انجام مزوتراپی آزمایش خون و دیگر آزمایش های تخصصی از فرد گرفته می شود تا دلیل اصلی ریزش مو معلوم شود. زمانی که مشخص شد بهترین درمان برای فرد انجام مزوتراپی است این روش انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با روش انجام مزوتراپی به صفحه مزوتراپی در رشت در قسمت خدمات کلینیک زیبایی دکتر امانی مراجعه کنید.
2. درمان ریزش مو با پی آر پی (PRP)
در روش پی آر پی (PRP)، که به آن پلاکت درمانی نیز گفته می شود، پلاسمای خون بیمار که سرشار از پلاکت های بدن خودش است، به قسمت هایی که دچار ریزش مو شده اند تزریق می شود. پلاکت ها علاوه بر توانایی انعقاد خون، تاثیر بسیار زیادی در ترشح عوامل مربوط به رشد و ترمیم جای زخم و جراحت دارند.
زمانی که فولیکول های مو صدمه ببینند، ریزش مو ایجاد می شود. پلاکت ها در روش پی آر پی برای کمک به فولیکول های آسیب دیده مو تزریق می شوند. به همین دلیل بسیاری از متخصصان پوست، مو و زیبایی بر این باورند که روش پی آر پی بهترین روش برای تحریک کردن رشد فولیکول های مو و جلوگیری و بهبود ریزش مو است.
برای اطلاع از جزئیات این روش نیز می توانید به قسمت خدمات کلینیک زیبایی امانی و صفحه انجام پی آر پی (PRP) در رشت مراجعه کنید.
3. درمان ریزش مو با لیزرتراپی
یکی از روش های درمانی که امروزه استفاده چندانی ندارد و می توان گفت جزو روش های غیر جراحی درمان زیرش مو مجسوب می شود که دیگر منسوخ شده است، لیزر تراپی است. در این روش با استفاده از لیزرهای کم توان که اصطلاحا به آن ها لیزر سرد گفته می شود ریزش مو درمان می شد. اما امروزه با ایجاد روش های مزوتراپی و پی آر پی دیگر این روش رونق خود را از دست داده و مورد استفاده نیست.
قیمت و هزینه درمان ریزش مو با روش های غیر جراحی
همان طور که در بالا گفته شد درمان کردن ریزش مو با هر کدام از روش های ذکر شده نیازمند معاینه دقیق پزشک متخصص برای مشخص شدن نوع درمان مناسب و بررسی وسعت ناحیه نیازمند درمان است. پس از مشخص شدن نوع درمان و میزان درمان مورد نیاز، قیمت هر کدام از روش های تشخیص داده شده تعیین می شود. پس قبل از هر کار می بایست با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه نیز می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.
نتیجه گیری
ریزش مو در هر برهه از زندگی فرد که رخ دهد می تواند به دلیل کاهش زیبایی فرد، آزار دهنده باشد. همچنین ریزش مو با به خطر انداختن زیبایی، اعتماد به نفس فرد را نیز کاهش می دهد. همان طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد؛ راه های درمانی متفاوتی برای کنترل یا بهبود ریزش موها وجود دارد که برخی از آن ها از نوع جراحی و برخی دیگر از نوع غیر جراحی است. روش های معرفی شده در این مقاله از نوع روش های غیر جراحی است که به دلیل ساده بودن و سرعت بالای انجام و بهبودی آن ها، این روزها طرفداران بیشتری را به خود اختصاص داده اند. شما می توانید پس از مراجعه به پزشک متخصص زیبایی و بر اساس تشخیص پزشک روش مناسب را برای درمان زیرش مو خود انتخاب کرده و انجام دهید.